USRED TJEDNA

Tjestenina s umakom od mljevene puretine za brz i ukusan ručak koji svi vole

 Pinkybird/Getty Images
Ovo je jednostavnija i brža varijanta svima omiljenog bolognese umaka
Ovo je jednostavnija i brža varijanta svima omiljenog bolognese umaka

Trebat će vam:

1 luk

2 mrkve

1 manji komad celera

3 režnja češnjaka

pola konzerve pelata

400 g mljevene puretine

origano, bosiljak, timijan

pileći ili povrtni temeljac

sol i papar

malo vina po želji

maslinovo ulje

tjestenina

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte puretinu pa pustite da poprimi boju. Zatim dodajte sitno sjeckanu ili ribanu mrkvu i celer. Pirjajte 10-ak minuta. Dodajte protisnuti češnjak. Podlijte vinom, ako ga koristite, i pirjajte dok tekućina ne ispari. Zatim dodajte pelate. Sve dobro promiješajte, dodajte šećer i sol, papar, ubacite začinsko bilje pa dodajte temeljac. Pustite da se sve zajedno krčka na slaboj vatri 30-ak minuta. Za to vrijeme skuhajte tjesteninu i pred kraj, dodajte malo vode u kojoj se kuhala tjestenina i u umak. Sve zajedno pomiješajte i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 18:44