Težina pripreme: lagano
Vrijeme pripreme: 30 min
Broj osoba: 2
Sastojci
- 140 g tjestenine
- 85 g smrznutog graška
- 100 g brokule, odvojene u male cvjetove
- 100 g kuhanih i oguljenih škampa
- 1 limun, polovica limuna za koricu i sok a polovica prerezana na pola
- 45 g mascarpone sira
- prstohvat metvice ili bosiljka plus par cijelih listova za serviranje
Priprema
1. korak
Skuhajte tjesteninu slijedeći upute na pakiranju. Dodajte povrće 4 minute prije nego što je tjestenina skuhana, a škampe malo prije što je tjestenina gotova. Šalicu vode u kojoj se sve kuhalo sačuvajte, a ostatak ocijedite i tjesteninu iz cjedila vratite u lonac.
2. korak
Ubacite sok i koricu od limuna i grijte sadržaj lonca na laganoj vatri dodavajući vodu u kojoj se kuhala tjestenina kako bi se napravio kremasti umak. Dodajte iscjeckanu metvicu ili bosiljak, mljeveni papar i sol. Servirajte u dvije posude ili na dva tanjura ukrašeno cijelim lišćem i posluženo sa četvrtinom limuna.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....