Tjestenina sa škampima, mascarponeom i limunom

Ukusan i brz recept za ručak za dvoje.
Ukusan i brz recept za ručak za dvoje.

Težina pripreme: lagano

Vrijeme pripreme: 30 min

Broj osoba: 2

Sastojci

  • 140 g tjestenine
  • 85 g smrznutog graška
  • 100 g brokule, odvojene u male cvjetove
  • 100 g kuhanih i oguljenih škampa
  • 1 limun, polovica limuna za koricu i sok a polovica prerezana na pola
  • 45 g mascarpone sira
  • prstohvat metvice ili bosiljka plus par cijelih listova za serviranje

Priprema

1. korak

Skuhajte tjesteninu slijedeći upute na pakiranju. Dodajte povrće 4 minute prije nego što je tjestenina skuhana, a škampe malo prije što je tjestenina gotova. Šalicu vode u kojoj se sve kuhalo sačuvajte, a ostatak ocijedite i tjesteninu iz cjedila vratite u lonac.

2. korak

Ubacite sok i koricu od limuna i grijte sadržaj lonca na laganoj vatri dodavajući vodu u kojoj se kuhala tjestenina kako bi se napravio kremasti umak. Dodajte iscjeckanu metvicu ili bosiljak, mljeveni papar i sol. Servirajte u dvije posude ili na dva tanjura ukrašeno cijelim lišćem i posluženo sa četvrtinom limuna.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
21. prosinac 2025 08:40