ZAPEČENA TJESTENINA SA ŠPINATOM I SIROM
Trebat će vam:
oko 400 g velike tjestenine (školjke)
250 ml vrhnja za šlag (nezaslađenog)
100 g gorgonzole
70 g parmezana
3 luka
3 režnja češnjaka
400 g mladog špinata
sol i papar
ulje i maslac
Priprema:
Na tavi pomiješajte ulje i maslac pa pustite da otope, trebat će vam oko žlica ulja i žlica maslaca. Dodajte na polumjesece nasjeckani luk i pirjajte dok ne povene. Dodajte protisnuti češnjak. Začinite soli i paprom. Dodajte špinat pa pustite da povene. Dodajte vrhnje za šlag i kuhajte još dvije minute, dok se ne zagrije. Tjesteninu skuhajte do pola. Posudu za pečenje premažite maslacem, dodajte tjesteninu sve zajedno prelijte umakom Po vrhu rasporedite gorgonzolu i parmezan. Pecite na 200 stupnjeva oko 30 minuta ili dok ne poprimi lijepu boju, a tjestenina do kraja omekša.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....