PROBAJ OVO

Tjestenina u brzom i jednostavnom umaku od rajčice s mozzarellom i hrskavim pršutom

 Deposit Photos/
Umjesto pršuta, koristiti možete i slaninu, a osim na tavi, ispeći ih možete i u pećnici...

Trebat će vam:

tjestenina po želji

1 luk

2 režnja češnjaka

1 konzerva pelata

1 pakiranje mozzarelle

1 šaka svježeg bosiljka ili 1 žličica suhog bosiljka

1 žličica suhog origana

2-3 fete pršuta

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Na maslinovom ulju najprije pirjajte luk dok se ne zastakli. Dodajte protisnuti češnjak i pirjajte minutu pa dodajte pelate. Kuhajte 3-5 minuta uz stalno miješanje i dodajte začinsko bilje. Tjesteninu stavite kuhati. Kada je na pola skuhana, dio vode (nekoliko žlica) u kojoj se kuhala dodajte u umak, ali pripazite da ne bude previše rijedak. U umak zatim dodajte sol i papar pa pustite da se tjestenina skuha do kraja. Na kraju kuhanja umiješajte mozzarellu koju ste natrgali na manje komade, a sve možete posipati i parmezanom. Dobro promiješajte. Na posebnoj tavi kratko ispecite pršut, nasjeckajte na komadiće pa njime pospite tjesteninu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 22:53