Tofu namaz sa shiitake gljivama

Težina pripreme: jako lagano

Sastojci

  • 400 g eko tofua
  • 200 g svježih skiitake gljiva
  • 3 luk
  • 2 češnja nasjeckanog češnjaka
  • 150 ml Bio ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • svježe začinsko bilje: šeršin, bosiljak, kopar
  • svježe mljeveni papar
  • začinska sol
  • sojin umak

Priprema

1. korak

Na ulju popržite luk i dodajte svježe, nasjeckane shiitake gljive. U blenderu (možemo koristiti i štapni mikser) prvo nasjeckajte svježi češnjak i vec poprženi luk i gljive, na to dodajte još tofu, ulje, limunov sok, sojin umak, sol, biljke i začine.

2. korak

Sjeckajte dok masa ne postane potpuno glatka. Možete poslužiti na kruhu ili koristiti kao nadjev.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. prosinac 2025 05:40