StoryEditor
LJETO S AMELIE

Torta od malina i pistacija po receptu Žakline Troskot!

Dobra ideja!
Torta od malina i pistacija
 Berislava Picek/Cropix/

Biskvit:

6 jaja 
250 g jogurta 
1 žličica praška za pecivo 
220 g šećera u prahu 
150 g pistacija 
150 g brašna 
1 vanilin šećer 
100 ml mlijeka 
1 prstohvat soli

Odvojite bjelanjke i žumanjke. Umutite bjelanjke s malo soli u čvrst snijeg. Miksajte žumanjke dok ne posvijetle, onda dodajte jogurt, prašak za pecivo, brašno, šećer u prahu, vanilin šećer, sol i pistacije i sve dobro sjedinite. Pećnicu ugrijte na 180 Celzijevih stupnjeva. U smjesu pažljivo dodajte snijeg od bjelanjaka. Pecite otprilike 15 minuta.

MOUSSE OD PISTACIJA:

6 žumanjaka
120 gr. smeđeg šećera 
180 ml mlijeka 
12 g želatine u prahu 
100 g pistacije 
280 g vrhnja za šlag

Natopite želatinu. Skuhajte mlijeko, šećer i jaja. Dodajte želatinu. Dodajte sitno mljevenu pistaciju. Kad se krema ohladi, dodajte šlag. Izlijte na ohlađeni biskvit i stavite na hlađenje.

image
Torta od malina i pistacija
Berislava Picek/Cropix/

MOUSSE OD MALINA:

6 žumanjaka 
120 g smeđeg šećera 
180 ml mlijeka 
12 g želatine u prahu
360 ml pirea od maline 
280 g šlaga

Namočite želatinu. Mlijeko, šećer i žumanjke zajedno skuhajte uz stalno miješanje do 85 Celzijevih stupnjeva. Kada je krema skuhana, maknite s vatre i dodajte želatinu. Dodajte hladni pire od maline i dobro izmiješajte. Obavezno dodajte odmah u toplu kremu. Ostavite da se ohladi. U ohlađenu kremu dodajte šlag (ne prečvrst). Izlijte na ohlađenu kremu od pistacije i stavite na hlađenje preko noći. Prije serviranja rasporedite svježe maline po torti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. kolovoz 2020 09:05