DOMAĆI TORTELINI PUNJENI PESTOM
Trebat će vam:
Sastojci za tijesto:
200 g glatkog brašna
2 jaja
prstohvat soli
Sastojci za punjenje:
3-4 žlice pesta od bosiljka (domaći ili kupovni)
100 g ricotte (da se pesto poveže u kremastu smjesu)
30 g naribanog parmezana
sol i papar po ukusu
Sastojci za preljev:
40 g maslaca
ribani parmezan za posipanje
svježe mljeveni papar (po želji)
Priprema:
Na radnu površinu prosijte brašno, napravite udubinu i u nju dodajte jaja i sol. Umijesite glatko i elastično tijesto, po potrebi dodajući malo brašna. Omotajte ga u prozirnu foliju i ostavite da odmori 30 minuta. U zdjelici pomiješajte pesto, ricottu i parmezan. Dodajte malo soli i papra po ukusu. Smjesa treba biti gusta, ali maziva. Razvaljajte tijesto vrlo tanko. Režite na kvadrate (5x5 cm), stavite malu količinu punjenja u sredinu svakog kvadrata. Preklopite u trokut, pritisnite rubove, pa spojite krajeve u oblik tortelina. Nastavite dok ne potrošite sav materijal. Zakuhajte posoljenu vodu i kuhajte torteline 3-5 minuta, dok ne isplivaju. Ocijedite ih. U većoj tavi otopite maslac dok ne počne lagano pjeniti. Ubacite kuhane torteline i nježno ih promiješajte da se oblože maslacem. Poslužite vruće, posipano svježe ribanim parmezanom i po želji s malo svježe mljevenog papra.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....