SLASNE IDEJE

Tortelini koje ćete poželjeti pripremati iznova: Klasičan talijanski recept s okusima domaće kuhinje

Neodoljivo nježni, punjeni mirisnim pestom i uvaljani u maslac – ovi domaći tortelini svaki će tanjur pretvoriti u slavlje okusa

DOMAĆI TORTELINI PUNJENI PESTOM

Trebat će vam:

Sastojci za tijesto:

200 g glatkog brašna

2 jaja

prstohvat soli

Sastojci za punjenje:

3-4 žlice pesta od bosiljka (domaći ili kupovni)

100 g ricotte (da se pesto poveže u kremastu smjesu)

30 g naribanog parmezana

sol i papar po ukusu

Sastojci za preljev:

40 g maslaca

ribani parmezan za posipanje

svježe mljeveni papar (po želji)

Priprema:

Na radnu površinu prosijte brašno, napravite udubinu i u nju dodajte jaja i sol. Umijesite glatko i elastično tijesto, po potrebi dodajući malo brašna. Omotajte ga u prozirnu foliju i ostavite da odmori 30 minuta. U zdjelici pomiješajte pesto, ricottu i parmezan. Dodajte malo soli i papra po ukusu. Smjesa treba biti gusta, ali maziva. Razvaljajte tijesto vrlo tanko. Režite na kvadrate (5x5 cm), stavite malu količinu punjenja u sredinu svakog kvadrata. Preklopite u trokut, pritisnite rubove, pa spojite krajeve u oblik tortelina. Nastavite dok ne potrošite sav materijal. Zakuhajte posoljenu vodu i kuhajte torteline 3-5 minuta, dok ne isplivaju. Ocijedite ih. U većoj tavi otopite maslac dok ne počne lagano pjeniti. Ubacite kuhane torteline i nježno ih promiješajte da se oblože maslacem. Poslužite vruće, posipano svježe ribanim parmezanom i po želji s malo svježe mljevenog papra.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
29. listopad 2025 07:33