PROBAJ OVO

Tortilje napunite mljevenom junetinom, grahom i kukuruzom pa poslužite uz umak od avokada

 David Kadlec/
Osim u tortiljama, nadjev možete poslužiti i uz rižu, pire krumpir ili drugi prilog po želji

Trebat će vam:

500 g mljevene junetine

400 g kuhanog graha

300 g kukuruza

2 luka

3 režnja češnjaka

1 čili papričica ili čili u prahu

1 žličica kumina

1 žlica koncentrata rajčice

temeljac

tortilje

avokado

mladi luk

limunov sok

sol i papar

Priprema:

Luk nasjeckajte na sitno, pržite ga na ulju, a kad povene, dodajte protisnuti češnjak. Odmah nakon toga dodajte mljeveno meso i pirjajte dok ne poprimi boju. Dodajte koncentrat rajčice, kumin i čili pa kuhajte još nekoliko minuta. Začinite solju i paprom. Dodajte malo temeljca, tek toliko da prekrije sastojke, i pirjajte desetak minuta, a zatim dodajte skuhani grah i kukuruz. Ako je potrebno, dodajte još tekućine. Dobivenim umakom punite tortilje i poslužite s avokadom koji ste usitnili vilicom, poprskali limunovim sokom, začinili soli i paprom te dodali sjeckani mladi luk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
03. travanj 2024 05:13