Tortilje s mljevenim mesom

Mexican enchilada in a baking dish with the ingredients on the table. horizontal view from above
Getty Images/iStockphoto

Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 45 min
Broj osoba: 4

Sastojci

  • 8 tortilja
  • 500 g mljevenog mesa
  • 2 crvena luka
  • 400 g pelata ili 4 rajčice
  • 1 limenka kukuruza
  • 1 limenka crvenog graha
  • 1 crvena paprika
  • 1 zelena paprika
  • sol i papar
  • maslinovo ulja

Mexican enchilada in a baking dish with the ingredients on the table. horizontal view from above
Getty Images/iStockphoto
 

Priprema

1. korak
Sitno isjeckajte crveni luk te kratko pirjajte na ulju.Dodajte mljeveno meso i kad ono posmeđi dodajte isjeckane pelate, pospite crvenom paprikom, dodajte dvije čaše vode.

2. korak
Kad je skoro gotovo začinite, crvenu i zelenu papriku isjeckanu na trakicu, ostavite nekoliko minuta da prokuha, te nakon toga dodajte limenku kukuruza i crvenog graha i ugasite vatru.

3. korak
Svaku tortilju napunite sa nadjevom, pospite malo naribanim sirom, preklopite i zabodite čačkalicom pa poredajte u kalup za pečenje.

4. korak
Naribajte sir i zapecite samo par minuta na 180 ° C.

Izdvajamo