IZ BAKINE ŠKRINJE

TRADICIONALNA JELA: Pita od jabuka

Recept Etno parka Zagreb!

Trebat će vam:

400 g brašna
½ vrećice praška za pecivo
1 jaje
100 g šećera
150 g maslaca
naribana korica limuna i naranče za nadjev
1,5 kg jabuka
3 žlice šećera
1 žličica cimeta
1 vrećica vanilin šećera

Savjet: u tijesto možete dodati kiselo vrhnje, a u nadjev krušne mrvice. Upalite pećnicu na 180 °C. Tijesto podijelite u dva dijela. Prvi dio razvaljajte i njime obložite namašćen i brašnom posut kalup za pečenje. U naribane jabuke dodajte šećer, cimet, vanilin šećer te ako su jako sočne krušne mrvice po potrebi da upiju sok, a ujedno će pita ostati sočna. Na tijesto stavite jabuke, a drugi dio tijesta naribajte i rasporedite preko njih. Stavite peći u zagrijanu pećnicu na 180 stupnjeva oko 45 minuta. Uz toplu pitu poslužite sladoled od vanilije i prelijte umakom od karamela.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?

Komentari (0)

Komentiraj

Ovaj članak još nema komentara
Važna obavijest:
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalima društva HANZA MEDIA d.o.o. dopušteno je samo registriranim korisnicima.
Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu društva HANZA MEDIA d.o.o. te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona o elektroničkim medijima.
03. lipanj 2025 12:20