![Ilustrativna fotografija](https://static.jutarnji.hr/images/slike/2024/06/13/k_33884381_640.jpg)
Trebat će vam:
500 g glatkog brašna 20 g svježeg kvasca 100 g maslaca 50 g šećera 4 žumanjka korica 1 limuna 1 žličica soli 60 ml ruma 2,5 dl mlijeka 2 vanilin šećera 80 g grožđica |
![](https://static.jutarnji.hr/images/live-multimedia/binary/2017/4/6/12/kordun03232017001.jpg)
Priprema:
Kvasac izmješajte sa 1 dl toplog mlijeka (ostavite da se udvostruči volumen), 1 žlicom brašna i 1 žlicom šećera. Maslac, preostali šećer i žumanjke pjenasto izmješajte. U brašno dodajte sol, nastruganu koricu limuna, vanilin šećer i grožđice. Izmiješajte i zatim napravite udubinu u brašnu, dodajte mlijeko, kvasac i izrađeni maslac s šećerom i žumanjcima. Umijesite kompaktno tijesto, pustite da se digne, zatim premjesite i stavite u namašćeni i brašnom posut kalup za kuglof. Ostavite da se još jednom digne, a zatim stavite u ugrijanu pećnicu i pecite na 180 °C 40 minuta. Nakon pečenja izvadite ga iz kalupa i još vrućeg pospite šećerom u prahu!