ODLIČNA IDEJA

Tražite ideju za ukusan ručak koji vas neće koštati previše? Pokušajte s ovom zapečenom tjesteninom sa slaninom

 Asab974/Getty Images/istockphoto
Za pripremu ovog jela neće vam trebati baš nikakvi posebni sastojci, čak ni pretjerana priprema, a bit će ukusan i tražit će se porcija više

Trebat će vam:

250 g tjestenine

150 g slanine

1 luk

2 režnja češnjaka

150 g topivog sira

100 g feta sira

3 jaja

400 ml mlijeka

sol i papar

maslinovo ulje

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 200 °C. Zagrijte vodu i skuhajte tjesteninu po uputama na pakiranju. Procijedite tjesteninu, ali odvojite malo vode od kuhanja sa strane. Dublju posudu za pečenje podmažite s malo maslinova ulja. U tavi na srednje jakoj vatri kratko prepržite na trakice narezanu slaninu. Pustite da se malo zapeče pa dodajte protisnuti češnjak i usitnjeni luk. Lagano posolite i smanjite jačinu vatre te pecite dok luk ne omekša. Pomiješajte tjesteninu s pripremljenom slaninom i vratite vodu od kuhanja pa dobro promiješajte. Dodajte i razmrvljeni feta sir, dobro promiješajte pa prebacite u posudu za pečenje. Rasporedite ravnomjerno tjesteninu i lagano je poravnajte. Mlijeku dodajte jaja i naribani sir, dobro promiješajte pa izlijte po tjestenini. Pecite u zagrijanoj pećnici oko 30 minuta, dok ne dobije malo boje. Zatim izvadite i pustite da stoji kratko prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
02. travanj 2024 23:43