StoryEditor
SAMONIKLO BILJE

TRI DIVLJE ZVIJEZDE: Čaj od svježe koprive

Treba se samo osvrnuti oko sebe i proučiti što sve raste u dvorištu, obližnjoj livadi, brdu, do pedeset kilometara udaljenosti. Iznenadili biste se koliko je priroda raznolika i koliko je toga jestivo, a da nije uzgojeno - rekla nam je Jelena Tomašević, vlasnica veganskog restorana Simple Green by Jelena, smještenog u zagrebačkoj Zelinskoj ulici, uz koji je i njena novootvorena pekara Simple Bake, koja nudi isključivo bezglutenski kruh i peciva te veganske pizze i bruschette, dok smo na propisanoj udaljenosti u društvu njenih dvaju pasa šetali livadama u podnožju Sljemena
 Berislava Picek / HANZA MEDIA

200 ml vode
par listova koprive (brati mlade listove – samo vrhove biljke)

Zagreb, 210420
Jelena Tomasevic vlasnica Simple green vege restorana i pobornica zdra e i pametne prehrane napravila je par jela sa samoniklim biljem; zeleni sok s superfood dodacima; juhu pd koprive, savijacu s medvedjim lukom i krumpirom, caj od koprive i krumpir salatu s maslackom.
Foto: Berislava Picek/ CROPIX
Berislava Picek / HANZA MEDIA
 

Zagrijte vodu do ključanja, na tren je ostavite da se malo ohladi, te prelijte par listova svježe ubrane koprive. Ne pripremajte čaj u metalnim posudama. U šalicu svježe pripremljenog čaja možete dodati par kapi limuna i zasladiti po želji, naravno, najzdraviji je bez dodataka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 00:47