KUHAMO S PIVOM

U KUHINJI S DEČKIMA IZ VARIONICE: Beeramisu od stout piva s kavom

 Marko Miščević / HANZA MEDIA
Poznati predstavnici domaće craft scene ugostili su nas u svom novom pogonu i otkrili neke od omiljenih recepata

600 ml specijalnog stout piva s kavom (npr. Lively Neon)
140 g šećera
500 g mascarponea
200 g piškota
6 jaja
300 ml kave
kakao za posipanje

Podravina, 300919
Novi prostor pivovare Varionica. Priprema jela sa pivom.
Foto: Marko Miscevic / Cropix
Marko Miščević / HANZA MEDIA

Pivo reducirajte sa 100 g šećera. Za to će vam trebati otprilike 45 minuta, dok od 600 mililitara ne dobijete 100 mililitara tekućine. Razdvojite žutanjke od bjelanjaka. Preostali šećer pjenasto umutite sa žutanjcima, a zatim kuhajte na pari neprestano miješajući. Bjelanjke istucite u čvrst snijeg. Ohlađeno reducirano pivo i kremu od žumanjaka pomiješajte s mascarponeom. U dobivenu kremu polagano dodajte snijeg. Piškote natopite kavom. U zdjelu za serviranje ili u čaše slažite red piškota pa red kreme, a sve na kraju pospite kakaom. Desert je najbolje ostaviti preko noći u hladnjaku.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
25. travanj 2024 00:25