StoryEditor
NA SUNČANOJ KORČULI

U LOVU NA KORČULI: Divlji zec na način lugarove žene

Posebno iskustvo!
 Ante Čizmić / Hanza Media

Ovaj recept vuče podrijetlo iz Italije i poznat je pod nazivom al cacciatore - umjesto divljači možemo na isti način pripremati i cijelu kokoš, kopuna ili piletinu. Zeca isiječemo na komade, začinimo te pobrašnimo i zapečemo na maslinovu ulju. Zeca izvadimo, a u dublju tavu dodamo domaće rajčice odnosno pelate (oko 800 g) te prema potrebi začinimo solju i paprom. Kada rajčice omekšaju vratimo zeca i podlijemo dobrim crnim vinom tako da prekrije jedan prst komade mesa. Lagano krčkamo i povremeno okrećemo meso, prema potrebi podlijemo temeljcem ili vinom. Kada meso omekša, poslužimo uz domaće njoke. Šugo možemo upotpuniti majčinom dušicom, a u nekim krajevima dodaju se i masline.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. lipanj 2020 04:54