Prepelice se očiste, ako imaju perje njega trgamo u smjeru korijena. Važno je da pazimo da nam ostane koža koja je masnija i puna okusa. Za juhu smo očistili jedan luk, dva-tri režnja češnjaka, malo mrkve i korijena celera, jednu rajčicu te bouquet garni - smotuljak začina (mažuran, majčina dušica, ružmarin, lovor, motar i kapare) u košuljici od poriluka. Podlili smo vodom i s malo bijelog vina, posolili i dodali malo papra u zrnu. Kada je temeljac prokuhao, dodali smo dvije prepelice i lagano krčkali oko sat vremena, odnosno dok se svi okusi nisu razvili. Važno je reći da se kuha u što manje vode kako bi se okusi koncentrirali. Juhu smo procijedili i narezali povrće na trakice, stavili u lonac te kratko prokuhali i poslužili.
NA SUNČANOJ KORČULI
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....