Kako nam je otkrila Vesna Miletić, bakalar bjanko u ovo je doba godine jedno od najpopularnijih jela u njezinom zagrebačkom restoranu Tač. Nude ga uvijek u prosincu i gotovo svi gosti naručuju ga kao uvod u ručak ili večeru, kao bogato i zasitno predjelo, uz fini, domaći kruh.
I sama Vesna ga posebno voli, jer na bakalaru je i sama odrastala još kada je živjela u svom obiteljskom domu u Istri. Cijelu priču možete pročitati u novom broju magazina Dobra hrana, a mi u nastavku ostavljamo provjereno dobar recept za bakalar bjanko Vesne Miletić.
Bakalar bjanko
Trebat će vam:
1 kg očišćenog bakalara
2 krumpira
3 režnja češnjaka
40 ml maslinova ulja
1 žličica soli
papar
svježe sjeckani peršin
Priprema:
Krumpir skuhajte u ljusci, zatim ga ogulite i pasirajte dok je još topao pa dodajte usitnjeni obrađeni bakalar, peršin, sol, papar i sitno sjeckani češnjak. Malo-pomalo dodajte maslinovo ulje. Istucite smjesu dok ne postane pjenasta i lagana.
Novi broj magazina Dobra hrana sada je u prodaji! Potražite ga na kioscima ili naručite putem Hanza Media web shopa. Jednostavno, brzo i praktično, naručite svoj omiljeni magazin i preuzmite u odabranom paketomatu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....