LJETO UZ ROŠTILJ

U nekoliko jednostavnih koraka napravite sočan rib-eye odrezak na roštilju

 Tom Dubravec/Cropix/Cropix
Temperirajte ga, pažljivo ispecite pa umotajte u foliju i pustite da odmori

Trebat će vam:

Rib-eye odrezak – oko 800 g po osobi
maslinovo ulje
kajenski papar
papar
sol (morska krupna)
20 g maslaca

Priprema:

Odrezak ostaviti temperirati na sobnoj temperaturi. Odrezak namažite uljem, mješavinom soli i običnog papra, te kajenskog papra ako želite malo ljući okus. Kamado pripremite s rešetkom od lijevanog željeza, koja će ostaviti poznate "gril" oznake na mesu. Kamado treba upaliti s malo ugljena, jer se odrezak brzo ispeče. Rešetku treba postaviti direktno iznad žara u kamado. Rešetku obrišite i istrljajte čeličnom četkom. Rešetka mora biti čista. Kamado zagrijte na 300 °C. Stavite odrezak na rešetku i zatvorite kamado. Nakon 2 - 3 minute zakrenite ga za 90 stupnjeva. Nakon još otprilike 2 minute okrenite odrezak na drugu stranu. Zatvorite kamado. Pecite još 3 - 4 minute na drugoj strani. Maknite sa žara, stavite na foliju, posolite krupnom soli i na odrezak stavite maslac. Zamotajte ga u foliju 10 minuta prije posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
08. ožujak 2024 22:30