PONEDJELJKOM

Ugrijte se nešto drugačijim, gustim sezonskim varivom s junetinom, mrkvom i kukuruzom

U vrijeme sve hladnijih dana najradije biramo jednostavna, a okusima bogata jela na žlicu
 Larisablinova

Priprema: 10 minuta
Kuhanje 60 minuta
Porcija: 4

Trebat će vam:

700 g junetine od plećke
3 mrkve
1 glavica luka
2 češnja češnjaka
1 klip kukuruza
2 krumpira
500 ml goveđeg temeljca
100 ml crvenog vina
malo ljute paprike
1 žličica dimljene slatke paprike
sol i papar

Priprema:

Junetinu očistite od žilica i narežite na kockice. Očistite i nasjeckajte luk. Nasjeckajte češnjak. Na malo ulja u dubokoj posudi prepržite luk, dodajte češnjak pa kockice junetine. Pržite i miješajte dok se kockice ne zapeku sa svih strana. Začinite ljutom i dimljenom paprikom, posolite. Prelijte crvenim vinom, a potom kad alkohol ispari, zalijte temeljcem i pustite da lagano kuha. Prema potrebi dolijevajte temeljac. Očistite mrkvu i narežite je na kockice. S klipa skinite sjemenke. Krumpir ogulite i narežite na kockice. Povrće dodajte junetini i uz podlijevanje temeljcem kuhajte još 45 minuta, odnosno dok junetina ne postane mekana.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. studeni 2020 02:56