ISPROBANI RECEPTI

UKUSNE SMOKVE: Tiramisu sa smokvama

 Marko Miščević
Dobrodošle u slatkim i slanim jelima
150 g piškota
250 g mascarpone sira
250 ml slatkog vrhnja
40 g šećera u prahu
2 vanilin šećera
žlica ekstrakta od vanilije
velika šalica crne kave
100 ml ruma
300 g svježih smokava

Najprije skuhajte crnu kavu i pustite da se ohladi. Slatko vrhnje izmiksajte sa šećerom u prahu. U drugoj posudi mascarpone sir sjedinite s vanilin šećerom i ekstraktom od vanilije te sljubite sa slatkim vrhnjem da dobijete glatku kremu. U ohlađenu crnu kavu dodajte rum i namočite piškote. Ako slažete u čaše, prije močenja ih usitnite nožem da su vam pravilni komadi. Namočene piškote stavite u čašu, zatim sloj kreme, pa na četvrtine narezane smokve te sloj kreme. I tako ponavljajte postupak dok ne potrošite sve sastojke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 07:20