BRŽE NE MOŽE

Umak od šampinjona gotov je u 15 minuta, a uz njega uvijek možete poslužiti rižu i komad mesa

 Sergey Ovchinnikov/Getty Images/istockphoto
Osim toga, riži i umaku od šampinjona dodati možete i ostatke od nedjeljnog ručka

Trebat će vam:

1 luk

300 g šampinjona

2 režnja češnjaka

1 žličica sušenog timijana

1 žličica dimljene ili slatke paprike

100 ml bijelog vina

voda ili povrtni ili pileći temeljac

3 žlice vrhnja za šlag (nezaslađenog)

sol i papar

svježi peršin

ulje

riža

Priprema:

Na zagrijanom ulju najprije pirjajte sitno sjeckani luk. Dodajte peršin, a odmah zatim i nasjeckane gljive. Dodajte timijan, dimljenu ili slatku papriku, kratko pirjajte pa dodajte vino. Kuhajte dok alkohol ne ispari. Prema potrebi, dodajte malo vruće vode ili temeljca, a zatim i vrhnje za šlag. Dodatno začinite soli i paprom. Kuhajte još minutu dok se sve ne poveže u kremasti umak, pospite svježim peršinom i poslužite uz rižu, a može i uz ostatke nedjeljnog ručka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
23. ožujak 2024 22:17