Priprema: 1,5 - 2 sata • Pečenje: 20 minuta • Porcija: 1 - 3
Trebat će vam:
450 g brašna
300 ml tople vode
20 g šećera
7 g suhog kvasca
10 g soli
posip
jaje
dimljeni losos, svježi sir, kapari, luk, drugi dodaci prema želji
Priprema:
U pola tople vode, 150 ml, otopite kvasac, dodajte šećer i pustite da se diže 5-10 minuta.
U veću zdjelu stavite brašno, po rubu rasporedite sol, i u sredini napravite rupu pa dodajte uzdignuti kvasac i ostatak vode. Umijesite tijesto. Mora biti meko i elastično. Ako je potrebno, dodajte još malo brašna.
Posudu premažite uljem i u nju stavite tijesto i pustite da se diže sat vremena.
Tijesto potom podijelite na kuglice. Pustite da se kratko odmori pa svaku oblikujte u valjak i spojite krajeve. Još kratko zarolajte, kako bi se krajevi spojili.
Ostavite peciva da se dižu pokrivena još 10-20 minuta.
Za to vrijeme u velikom loncu zagrijte vodu.
Ako želite da bagels imaju tamniju koricu i budu žilaviji, dodati možete i žličicu sode bikarbone.
Dignuta peciva kuhajte minutu sa svake strane. Prebacite ih u posudu za pečenje koju ste obložili papirom za pečenje, pospite posipom i soli, ili premažite umućenim jajem.
Pecite 20-25 minuta na 200 do 220 stupnjeva, dok ne postanu zlatni.
Ohladite ih pa ih premazujte krem-sirom, dodajte dimljeni losos, pečeno jaje ili druge dodatke, i poslužite za ručak.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....