PROVJERENO DOBRO

Umjesto klasične pečene piletine, ovog puta napravite je u umaku od rajčice s maslinama

 Lauripatterson/Getty Images
Ova kombinacija namirnica rezultirat će slasnim ručkom nakon kojeg će se tanjuri čistiti koricom kruha
Ova kombinacija namirnica rezultirat će slasnim ručkom nakon kojeg će se tanjuri čistiti koricom kruha

Trebat će vam:

1 cijelo otkošteno pile

20-ak zelenih maslina

1 paprika

1 luk

3 režnja češnjaka

1 konzerva pelata

bosiljak, timijan i origano

1 žličica šećera

sol i papar prema potrebi

1 lovorov list

maslinovo ulje

temeljac prema želji, ili voda

svježi peršin

Priprema:

Na maslinovu ulju najprije dobro zapecite komade mesa sa svih strana. Stavite sa strane i na istoj masnoći pirjajte sitno sjeckani luk. Ubacite i protisnuti češnjak, a zatim i papriku koju ste nasjeckali na komadiće. Dodajte šećer, sol, papar, začinsko bilje i prelijte sve zajedno s pelatima, a zatim dodajte i malo temeljca ili vode, kako biste razrijedili umak. U umak ubacite piletinu i kuhajte 20-ak minuta poklopljeno. Otklopite, dodajte masline i kuhajte još 10-ak minuta. Prema potrebi dodatno začinite. Na kraju pospite svježim peršinom. Poslužite uz rižu, pire krumpir, tjesteninu, heljdu ili bilo koji drugi prilog.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 16:39