PROBAJ OVO!

Umjesto klasičnih, napravite krumpiriće od tisuću slojeva, priprema je iznenađujuće jednostavna

 Cooking Kun YouTube kanal
Trebat će vam tek nekoliko sastojaka i malo dobre volje, a rezultat su zalogaji koji instantno izazivaju zazubice

Iako su jednostavni prženi krumpirići klasik koji obožavamo uz čitav niz jela, od burgera do špinata na mlijeku i mesnih okruglica, kada smo na Fine Dining Lovers portalu naišli na recept za krumpir od tisuću slojeva, istog smo ga trena poželjeli isprobati. Riječ je o potpuno drugačijem načinu prženja krumpirića, a rezultat je najbolje opisati kao hrskavo, slasno prženo lisnato tijesto s okusom krumpira. Uz to, priprema je prilično jednostavna i neće vam trebati ništa što već nemate u smočnici.

Pripremite krumpir, ulje, sol i papar, čili u prahu i krumpirovo brašno. Iako takvo brašno ne viđamo često na policama supermarketa, nemojte da vas to obeshrabri. Pronaći ga možete u specijaliziranim trgovinama.

U nastavku ostavljamo recept koji u cijelosti prenosimo s portala Fine Dining Lovers, a postupak pripreme možete vidjeti i u videu s YouTube kanala Cooking Kun. Dok je krumpir u pećnici, svakako preporučujemo da pogledate i ostale video recepte s kanala.

Trebat će vam:

1 kg krumpira

Pola žličice papra u zrnu

Pola žličice čilija u prahu

Pola žličice soli

2 žlice ulja + 1 litra za prženje

2 žlice krumpirovog brašna

Priprema:

Krumpir očistite i tanko narežite, najbolje je koristiti mandolinu. Dodajte mu čili i sol. Dodajte i krumpirovo brašno i sve dobro promiješajte. Pripremite manji kalup i obložite ga papirom za pečenje. Ploške krumpira slažite jednu na drugu i kada ste gotovi poklopite papirom za pečenje koji visi iz kalupa. Pecite sat vremena na 230 stupnjeva. Izvadite iz pećnice i na krumpir stavite težak predmet pa pustite da tako odmara 20 minuta. Izvadite iz kalupa i režite na manje komade, zatim svaki komad pržite u ulju 15 minuta. Izvadite iz ulja i stavite na papirnati ručnik. Pustite da se ocijedi i poslužite uz umak po želji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
27. travanj 2024 04:32