IMAMO RECEPT

Umjesto kruha i krušnih mrvica, u mesnu štrucu možete staviti jedan dodatak zbog kojeg će biti sočnija

 Vladimir Mironov/Getty Images/istockphoto
Mljevena junetina, slanina, začini, jaja i zobene pahuljice pomiješajte i pretvorite u sočnu, slasnu mesnu štrucu

Trebat će vam:

900 g mljevene junetine

1 veći luk

1 zelena paprika

2 režnja češnjaka

1 žlica Worcestershire umaka

2 velika jaja

45 g sitnih zobenih pahuljica

sol i papar

10-12 trakica slanine

70 ml kečapa

2 žlice smeđeg šećera

1 žličica dimljene paprike

Priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 °C. Obložite kalup za kruh trakama slanine koje se lagano preklapaju. U zdjeli pomiješajte junetinu, dobro usitnjeni luk, papriku, češnjak, Worcestershire umak, jaja, zobene pahuljice, sol i papar. U zdjelici pomiješajte kečap, smeđi šećer i papriku. Slaninu u kalupu premažite s dvije žlice dobivene mješavine, a zatim mesnu smjesu utisnite u kalup dok ga ne popunite. Savijte slaninu koja visi preko vrha kalupa. Okrenite kalup za kruh na lim za pečenje obložen folijom ili papirom za pečenje tako da štruca ispadne. Pažljivo zamotajte i krajeve mesne štruce sa slaninom tako da trakice ugurate u ostale komade slanine kako bi bila čvrsta. Pecite mesnu štrucu 50 minuta. Izvadite je, premažite preostalom mješavinom kečapa i vratite u pećnicu na još 15-20 minuta. Gotova mesna štruca trebala bi imati hrskave rubove slanine i doseći unutarnju temperaturu od 75°C. Pustite mesnu štrucu da odstoji 10 minuta prije rezanja i posluživanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
29. travanj 2024 14:04