Pravo ljetno jelo

Umjesto samo s lukom, napravite krumpir salatu s tunom i graškom, odlična je!

 Nataliia Sirobaba/Getty Images
Ako vam se na ovim temperaturama ne stoji dugo pored štednjaka, tada će vas ovaj recep spasti, baš kao i jelo, koje kad ga ohladite, baš lijepo prija kad temperature rastu iznad 30 stupnjeva
Ako vam se na ovim temperaturama ne stoji dugo pored štednjaka, tada će vas ovaj recep spasti, baš kao i jelo, koje kad ga ohladite, baš lijepo prija kad temperature rastu iznad 30 stupnjeva

Priprema: 10 minuta • Kuhanje: 30 minuta • Porcija: 3-4

Trebat će vam:

1 kg krumpira
2 konzerve tune
250 g graška
puno svježeg peršina
3 žlice grčkog jogurta
1 žlica majoneze
1 žličica senfa
sol i papar
maslinovo ulje
maslac
sok jednog ili dva limuna

Priprema:

Krumpir skuhajte i narežite na kockice. Stavite ga u posudu, dodajte procijeđenu tunu iz konzerve. Grašak bacite na tavu i pirjajte ga na maslacu. Kada postane slatkast, omekša i lijepo se obloži maslacem, maknite ga s vatre i dodajte tuni i krumpiru. Dodajte i puno peršina. U posebnoj posudici pomiješajte grčki jogurt, majonezu, limunov sok, sol, papar i senf. Sve dobro sjedinite, dodajte i maslinovo ulje pa pomiješajte s povrćem i tunom. Dobro protresite i poslužite toplo ili hladno. Po želji možete dodati i kuhana jaja te luk.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
04. prosinac 2025 05:04