Domaći puding, kikiriki maslac...

URADI SAM: Napravite svoje pudinge, mousse i maslac od kikirikija!

 Ana Marija Bujić
Nema većeg zadovoljstva od uživancije u slasticama umiješanima u vlastitoj kuhinji!

Piše i kuha: Ana Marija Bujić

Zaboravite na kupovne namaze i pudinge te se bacite na pripremu ovih jednostavnih recepata.

Puding od vanilije

Čemu kupovati vrećice pudinga kad sve potrebne sastojke već imate u kući? Osim toga, s domaćom je varijantom izbor aroma i dodataka nepregledan. Za ljubitelje čokolade na dno pudinga stavite malo čokoladnog ganachea. Možete se poigrati i s likerima i začinima.

Ana Marija Bujić

Mousse od čokolade

Ne znamo za vas, ali nama jedna čašića kupovnog moussea nikada nije dovoljna. Ako vam je obični čokoladni mousse dosadan, uvijek mu možete dodati koricu naranče, aromu mente ili alkoholnog pića po vašem izboru. Važno je samo dobro ga ohladiti!

Ana Marija Bujić

Maslac od kikirikija

Jedino što vam treba za pripremu ukusnog maslaca od kikirikija je dobar mikser i doslovno pet minuta vremena. Osim maslaca od kikirikija, na isti način možete pripremiti i maslac od badema, lješnjaka i makadamije.

Ana Marija Bujić

Namaz od čokolade i lješnjaka

Ovdje smo se poigrali s lješnjacima i tamnom čokoladom, ali zašto ne napraviti kombinaciju s bademima i bijelom čokoaldom? Mažite ga na kruh ili njime punite lisnato tijesto i zajamčen vam je zvjezdani uspon među mlađom populacijom, a vjerujemo da se ni stariji neće buniti.

Ana Marija Bujić

Namaz od Speculoos keksa

Sladak, gust i pun cimeta - prava poslastica i jednostavan za pripremu. Možete ga mazati na palačinke ili poslužiti uz sladoled ili ako volite pretjerivati - čak njime lijepiti domaće kekse.

Ana Marija Bujić

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 14:03