Uspješno do domaćeg kruha!

Naša Dajana ispekla je odličan kruh!
Naša Dajana ispekla je odličan kruh!

Ovo je recept koji će vas korak po korak voditi kroz pripremu kruha. Dajana je za lakši pristup stavila i kratki video kako zamijesiti tijesto. Korišteno je dvije vrste brašna (integralno i obično bijelo), predlažemo da se ovog puta držite recepta do najmanjih sitnica kako bi u potpunosti uspio.

Trebat će vam:

  • 425 g bijelog pšeničnog brašna
  • 50 g integralnog pšeničnog brašna (bio, mljeveno na kamen)
  • 375 g hladne vode
  • 5 g pšeničnih klica (sušenih)
  • 11 g soli
  • 5 g ječmenog slada (tekućeg)
  • 50 g prirodnog kvasa/startera sa 100%-tnom hidratacijom

Cijeli recept pročitajte OVDJE. (recept je na samom dnu bloga)

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 12:25