NEK‘ SE KRČKA

UVIJEK DOBRA IDEJA: Pripremite vinski gulaš, omiljeno jelo na žlicu u svako doba godine

 Gmvozd
Uz gulaš poslužite knedle od kruha, palentu ili jednostavno svježe pečeni, još topli kruh
Uz gulaš poslužite knedle od kruha, palentu ili jednostavno svježe pečeni, još topli kruh

Priprema: 15 minuta
Kuhanje 60 minuta
Porcija 4

Trebat će vam:

500 g junetine od plećke
4 glavice luka
60 g koncentrata rajčice
200 ml bijelog vina
200 g krumpira
80 g svinjske masti
300 ml mesnog temeljca
sol i papar
1 žličica ljute crvene paprike
2 lista lovora
prstohvat kumina

Priprema:

Meso narežite na kockice podjednake veličine. Nasjeckajte luk. Meso popržite na masti, pa dodajte luk, začinite i nastavite dinstati polagano dolijevajući temeljac. Pirjajte dok meso ne postane mekano (oko 40 minuta), pa pred kraj dodajte vino i krumpir kojeg ste izrezali na kockice. Pirjajte još dvadeset minuta. Umjesto krumpira možete dodati valjuške.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 02:15