RECEPT ZAGREBAČKOG RESTORANA PLAVI9

Varivo od leće s faširancima od tikvica i krumpira

Zagreb, 220318.
Zvonimirova ulica 83.
Restoran Plavi 9 za temu Kuharov gablec.
Foto: Davor Pongracic / CROPIX
Davor Pongracic / CROPIX

250 g crvene leće
160 g šparoga
120 g pelata rajčice
glavica luka
2-3 grančice svježeg peršina
40 g korijena celera
80 g mrkve
100 g krumpira
sol, papar, crvena paprika, ulje
500 ml povrtnog temeljca

Nasjeckajte luk, prepržite ga na malo masnoće, dodajte leću, zalijte temeljcem i pustite da se kuha na laganoj vatri. Nakon desetak minuta dodajte narezanu mrkvu, celer, kuhajte nekoliko minuta pa dodajte krumpir, narezane šparoge i rajčice. Začinite solju, paprom, crvenom paprikom i kuhajte dok sve ne omekša.

Faširanci s tikvicama i krumpirom

100 g tikvica
100 g krumpira
30 g mrkve
5 jaja
glavica luka
200 g krušnih mrvica
sol, papar, ulje

Krumpir očistite, naribajte ga, naribajte tikvice i mrkvu. Nasjeckajte luk pa ga prepržite na malo ulja. Kad se ohladi, dodajte ga nasjeckanom povrću, umiješajte istučena jaja i začinite te dodajte mrvice dok ne dobijete smjesu da od nje možete raditi popečke koje pržite u ulju.

Izdvajamo

Iz drugih medija