Trebat će vam:
piletina u komadima
1 luk
2 režnja češnjaka
1 srednja tikvica
2 srednje mrkve
1 konzerva slanutka
2 žličice crvene slatke paprike
1 lovorov list
začinsko bilje po želji
prstohvat kumina
sol i papar
maslinovo ulje
Priprema:
Na maslinovu ulju zapecite komade mesa. Maknite ih pa pirjajte sitno sjeckani luk. Kada poprimi boju, dodajte protisnuti ili sitno sjeckani češnjak, a zatim i sjeckanu mrkvu. Pirjajte 5 minuta pa ubacite komadiće tikvice. Začinite crvenom paprikom, kuminom, soli i paprom pa dodajte lovorov list i drugo začinsko bilje, ako ga koristite. Podlijte vodom ili temeljcem, vratite piletinu i kuhajte 30-ak minuta ili dok mrkva ne omekša. Dodajte slanutak koji ste isprali. Kuhajte još 10-ak minuta. Po želji dio povrća možete izvaditi iz variva pa ga blenderom usitniti kako bi varivo bilo gušće.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....