StoryEditor
ONI KOJI ŽELE VIŠE

Vid Nikolić ustupio nam je recept za aromatičnu prženu rižu koju radimo za vikend!

Vid Nikolić, chef u SOI Fusion baru, pripremio je prženu rižu koja je skuhana u temeljcu od lista smokve
Zagreb, 290720.
Jela i pica od smokve koja su pripremili Vedran Gulin i Vid Nikolic.
Na fotografiji: Vid Nikolic.
 Marko Miscevic/Cropix/Cropix

150 g jasmin kuhane riže, infuzirane smokvinim listom
1 žlica ulja
1 jaje
1 žlica mladog luka
1 žlica mrkve na male kockice
1 žlica edamame soje, očišćenih
1/2 žličica češnjaka
1/2 žlice šećera
1 žlica light soja sosa
1/2 žlice fish sosa
kriške limete
krastavac
tostirani čili

image
Zagreb, 290720.
Jela i pica od smokve koja su pripremili Vedran Gulin i Vid Nikolic.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
image
Zagreb, 290720.
Jela i pica od smokve koja su pripremili Vedran Gulin i Vid Nikolic.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX
Marko Miscevic/Cropix/Cropix

Pripremite temeljac od lista smokve tako što ćete 15-20 listova potopiti u vruću vodu temperature do 80ºC. Voda ne smije proključati. Kad se voda ohladi, procijedite je i koristite za kuhanje riže. U woku na zagrijano ulje izlijte razmućeno jaje, ispržite ga s jedne strane, okrenite pa na njega stavite mladi luk, mrkvu i edamame soje. Popržite minutu, okrenite ponovno jaje, razbijte ga plosnatom kuhačom i sve izmiješajte. Dodajte rižu, popržite minutu uz miješanje, dodajte češnjak, soju, šećer i fish sos, promiješajte i pržite još tri minute uz neprestano miješanje. Servirajte u zdjelici uz svježe krastavce, limetu i mrvicu tostiranog čilija.

image
Zagreb, 290720.
Jela i pica od smokve koja su pripremili Vedran Gulin i Vid Nikolic.
Foto: Marko Miscevic/CROPIX
Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. kolovoz 2020 12:00