Težina pripreme: jako lagano
Vrijeme pripreme: 60 min
Broj osoba: 4
Sastojci
- 1 teleći lažni biftek
- 1 list lovora
- Sol, papar
- grančica majčine dušice
- mala grančica ružmarina
- 2 mrkve
- 1/2 glavice celera
- 1 glavica luka, oguljen i prepolovljen
- 1 manja teglica majoneze
- 160 g konzerva tune
- 1 jušna žlica limunovog soka
- 1 jušna žlica millerama
- 4 filea inćuna
- 1 jušna žlica usoljenih kapara, ispranih i osušenih
- 2 jušne žlice svježe sjeckanog lista peršina
- Za prilog:
- 1/2 kg mladog krumpira
- 200 g mladih zelenih mahuna
Priprema
1. korak
U zdjeli za juhu kuhajte teleći lažni biftek u posoljenoj vodi zajedno s mrkvom, celerom, lukom i začinima. Kuhajte sat vremena. Kad je meso skuhano izvadite ga i stavite sa strane da se ohladi. Za umak, u kuhinjskom blenderu usitnite i pomiješajte inćune, majonezu, tunu, kapare, milleram i limunov sok. Dodajte peršinov list na kraju.
2. korak
Ohlađeno meso narežite na tanke šnite, posložite na tanjur i prelijte umakom. Krumpir prokuhajte u posoljenoj kipućoj vodi 10-ak minuta, a zadnje dvije minute dodajte mahune. Promiješajte majonezu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....