Vitello tonnato s mahunama i mladim krumpirom

Težina pripreme: jako lagano

Vrijeme pripreme: 60 min

Broj osoba: 4

Sastojci

  • 1 teleći lažni biftek
  • 1 list lovora
  • Sol, papar
  • grančica majčine dušice
  • mala grančica ružmarina
  • 2 mrkve
  • 1/2 glavice celera
  • 1 glavica luka, oguljen i prepolovljen
  • 1 manja teglica majoneze
  • 160 g konzerva tune
  • 1 jušna žlica limunovog soka
  • 1 jušna žlica millerama
  • 4 filea inćuna
  • 1 jušna žlica usoljenih kapara, ispranih i osušenih
  • 2 jušne žlice svježe sjeckanog lista peršina
  • Za prilog:
  • 1/2 kg mladog krumpira
  • 200 g mladih zelenih mahuna

Priprema

1. korak

U zdjeli za juhu kuhajte teleći lažni biftek u posoljenoj vodi zajedno s mrkvom, celerom, lukom i začinima. Kuhajte sat vremena. Kad je meso skuhano izvadite ga i stavite sa strane da se ohladi. Za umak, u kuhinjskom blenderu usitnite i pomiješajte inćune, majonezu, tunu, kapare, milleram i limunov sok. Dodajte peršinov list na kraju.

2. korak

Ohlađeno meso narežite na tanke šnite, posložite na tanjur i prelijte umakom. Krumpir prokuhajte u posoljenoj kipućoj vodi 10-ak minuta, a zadnje dvije minute dodajte mahune. Promiješajte majonezu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
12. prosinac 2025 14:02