OMILJENE PROLJETNICE

VJESNICI PROLJEĆA: Salata od šparoga, graška i feta sira

Bez obzira na to jeste li obožavatelji divljih ili pitomih, sada je vrijeme za uživanciju, a mi vam predlažemo nekoliko provjerenih recepata - da se malo odmaknete od klasične fritaje.

1 velika žlica sezama
200 g šparoga
50 g graška
200 g tikvica
1 velika žlica maslinova ulja
1 velika šaka rikole
40 g feta sira
100 g rotkvica
sok jednog limuna
sol i papar

 

Marko Miščević
 

Zagrijati tavu, dodati sjeme sezama i kratko popržiti te ostaviti da se ohladi. Šparoge skuhati u slanoj vodi tri do četiri minute te ohladiti pod mlazom hladne vode. Tikvice izrezati na ploške i kratko popržiti na gril tavi. U veliku zdjelu staviti opranu rikolu, grašak, ohlađene tikvice, šparoge i na kockice narezan feta sir. Salatu začiniti solju, paprom i limunovim sokom te pri samom serviranju dodati pržene sjemenke sezama.

Izdvajamo

Iz drugih medija