CHEFOVSKI RECEPT

Voćni chutney chefa Matije Bogdana za koji vam ne treba skupa oprema, a bit će kao iz restorana

 Marko Miscevic/Cropix/Cropix
Naložili smo vatru u vinogradu, pustili dobru glazbu i krenuli pripremati fenomenalnu hranu za utjehu

1 kg voća (kruške, jabuka, dunja)
500 g šećera
200 g bijelog aceta balsamica
150 g sviježe cijeđenog narančina soka
malo vode (da pokrije voće)
1 staklenka zrnatog dijon senfa

Jabukama ogulite kožu i sve voće narežite na kockice te stavite u lonac, pustite da zavrije, a potom smanjite vatru na najmanje. Povremeno promiješajte kako vam se voće ne bi primilo za dno posude i kuhajte dok ne postane potpuno mekano. Potrudite se pronaći dunje jer sadrže mnogo pektina, a cilj je da se smjesa reducira i da dobijete lijepu ljepljivu i gustu smjesu. Maknite s vatre, ostavite da se ohladi, a potom smjesu još dodatno usitnite nožem te na 860 g smjese umiješajte 60 g dijon senfa sa sjemenkama gorušice

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 04:11