LJETNI OBROK

Voćni twist na dobro poznatom klasiku - grilana pileća prsa s borovnicama i rikolom

Sočna grilana pileća prsa savršeno se slažu sa svježim breskvama, borovnicama, rikolom i kremastim feta sirom, stvarajući lagan i osvježavajući obrok

Grilana pileća prsa sa svježim breskvama, borovnicama, rikolom i feta sirom

Trebat će vam:

4 pileća filea (prsa)

2 svježe breskve

150 g borovnica

100 g rikole

120 g feta sira

2 žlice maslinova ulja

sok ½ limuna

1 žličica meda

sol i papar po ukusu

Priprema:

Pileća prsa začinite solju, paprom i maslinovim uljem. Grilajte ih na roštilju ili grill tavi 6 - 7 minuta sa svake strane dok ne dobiju zlatnu koricu i ostanu sočna iznutra. Breskve narežite na kriške i kratko ih stavite na grill da dobiju lagane karamelizirane linije. U zdjeli pomiješajte rikolu, borovnice i lagano zapečene breskve. Prelijte ih dresingom od maslinova ulja, limunova soka i meda. Pospite razmrvljenom fetom i sve lagano promiješajte. Pileća prsa poslužite narezana na ploške preko salate s breskvama, borovnicama i fetom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 13:12