PROBAJ OVO

Volimo je kremastu, ali zapečena palenta s vrhnjem i sirom još je bolja ideja za brzi ručak

 Olha Afanasieva/
Baš kao i kod pripreme pizze, poigrajte se dodacima. U kombinaciju možete dodati čak i kobasicu ili slaninu

Trebat će vam:

300 g palente
600 ml temeljca ili vode
50 g maslaca
100 ml kiselog vrhnja
70 g ribanog sira
Povrće po želji
Dodaci po želji
Bosiljak i origano
Sol i papar

Priprema:

Palentu skuhajte u temeljcu ili vodi, tekućinu dodajte postepeno, a ako je potrebno, povećajte količinu. Začinite soli i paprom. Kada je skuhana, dodajte kockicu maslaca, dobro promiješajte i vruću palentu izlijte u posudu za pečenje kako bi poprimila njezin oblik. Pomiješajte vrhnje s bosiljkom i origanom, posolite, dodajte i druge začine po želji. Premažite ga po palenti. Pospite sirom, a dodati možete i rajčice, papriku i luk, komadiće kobasice, slanine ili tune. Ubacite u pećnicu na 10-20 minuta na 200 stupnjeva i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:07