Iako dobro znamo da je klasik samo jedan i samo takav kod Talijana dolazi u obzir, moramo priznati da se često, inspirirani tiramisuom, upuštamo u pripremu voćnih varijanti koje su idealne za ovo ljetno doba. Ne zahtijevaju pečenje, nema straha od sirovih jaja, a dodatak voća uvijek lijepo podiže cijelu stvar i omiljeni kolač čini svježijim i još slađim.
U sezoni bobičastog voća, primjerice, slatke maline volimo spajati s piškotama i upakirati u kremu od mascarpone sira u koju dodajemo i malo namaza od pistacije, a jedna od omiljenih kombinacija su nam i limun i pistacija. Jagode su nam također hit i lijepo se slažu s ostatkom sastojaka, a odlična ideja mogu biti i borovnice.
LAŽNI TIRAMISU S PISTACIJOM I LIMUNOM
U pripremi nekoliko takvih varijanti okušali smo se i sami pa vam ostavljamo provjerene recepte, a tu je i bazni recept za kremu od tučenog vrhnja i mascarponea koju uvijek možete podići dodacima po samo svojoj želji. Osim namaza od pistacija, recimo, dodati možete i maslac od badema ili lješnjaka, džem po želji ili malo kreme od limuna.
LAŽNI TIRAMISU S PISTACIJOM I VOĆEM (U OVOM SLUČAJU JAGODAMA)
Osim toga, posebno nam se svidjela i varijanta tiramisua bez jaja s borovnicama i pistacijom koju smo pronašli na Instagram profilu Mateje Zvirotić Andrijanić.
Jedan od hitova ovog ljeta nam je i varijanta tiramisua s voćem koju nam je otkrila Slavica Šagolj, a koja podrazumijeva i sloj trešanja. Njezin recept također ostavljamo u nastavku pa, iako trešanja više nema, spremite ga za iduću godinu ili umjesto njih iskoristite drugo voće. Odlična opcija bit će, primjerice, ribizl.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....