Nježan, a moćan

Volite li talijanske klasike, tada morate probati ovaj risotto s proseccom

Dobra hrana i Papavero u novim nastavcima našeg video specijala donose vam detaljan prikaz izrade jednog od najpoznatijih talijanskih klasika - rižota! Ovaj put radimo ga s ovim blago pjenušavim vinom

U zagrebačkom Papavero Pizza & Food Labu, vlasnica Ana Uremović Longobardi, koja je stekla bogato iskustvo pripreme talijanskih klasika u različitim tipovima restorana u Veneciji, Bibioneu i Trevisu, otkrila nam je tajnu pripreme pravog talijanskog rižota koju nam pokazuje kroz sedam recepata u velikom specijalu koji je pripremila samo za Dobru hranu.

image

Ana Uremović Longobardi, chefica restorana Papavero

Berislava Picek/Cropix

Uz njene upute već smo naučili pripremu i dobre savjete za risotto s više vrsti svježih gljiva i sušenim vrganjima, smokvama i pršutom, škampima te za risotto s kruškom i gorgonzolom. U novom nastavku naše video škole pripreme ovog talijanskog klasika učimo kako pripremiti risotto prosecco

image

Sastojci potrebni za rižoto s proseccom

Berislava Picek/Cropix

I ne zaboravite, ono što je važno kod pripreme svakog rižota je, ističe Ana, da rižu podlijevamo malo po malo, najbolje temeljcem, i da ga - jednom kad ga skinemo s vatre - mantekiramo maslacem i sirom te odmah poslužimo!

image

Risotto prosecco

Maja Šokčević Lovrić

I dobar savjet za kraj - jednom kad usvojite pripremu ovog rižota, tada vam onaj s kruškom i gorgonzolom uopće neće biti težak.

Pogledajte video pripremu!

Veliki specijal posvećen risottu po receptima Ane Uremović Longobardi pronađite u novom broju magazina Dobra hrana!

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. siječanj 2024 20:20