IDEJA ZA RUČAK

Wok je uvijek dobra ideja, napravite ga s tofuom, graškom, rižom i sezamom

 Martina Đođo/
Recept za, kako ga naziva General Tso‘s Tofu, s nama je podijelila Martina Đođo

Za dvije porcije trebat će vam:

blok tofua (cca 200 g)

3/4 šalice riže

pola šalice graška

6-7 žlica soja sosa

4 žlice krumpirovog škroba

malo (maslinovog) ulja za pečenje

1 žlica sirupa od agave

1 žličica češnjaka u granulama

malo sezama

Priprema:

Tofu narežite na šnite i posušite ga pritiskanjem kuhinjskim ručnicima. To nije nužno, ali se s tofuom lakše radi ako se malo posuši. Zatim ga narežite na kockice, prelijte s 3-4 žlice soja sosa i ostavite da se marinira koju minutu. Za to vrijeme stavite rižu i grašak da se kuhaju. Kockice tofua ocijedite i pospite s 3 žlice škroba pa protresite zdjelu tak da sve kockice budu lagano omotane gustinom - to im daje hrskavost. Pecite ih na malo ulja dok ne krenu dobivati zlatnu koricu, a paralelno napravite i umak. Pomiješajte 100 ml vode, 3 žlice soja sosa, 1 žlicu agave, sitno nasjeckan češnjak i u tome razmutite žlicu gustina. Kada su kockice gotove, na njih izlijte pripremljeni umak i miješajte. Jako brzo će se pretvoriti u sjajni, ljepljivi umak. Vatru ugasite nakon minutu.Servirajte na kuhanoj riži s graškom i pospite sezamom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
15. travanj 2024 14:33