DOBRA IDEJA

Za brzi ručak napravite jednostavne svinjske kotlete s medom i češnjakom

 Tomislav Kristo/Cropix
Recept za ove kotlete s nama je podijelio Ivan Bošković koji u Jakšiću kraj Požege proizvodi med

Trebat će vam:

400 g svinjskih kotleta bez kosti

1 žlica ulja

2 žlice maslaca

3 češnja češnjaka

Sol, papar

Za umak:

1 žličica peršina

3 žlice meda

2 žlice tople vode

1/4 žličice soli

1/2 žličice jabučnog octa

Prstohvat kajenskog papra

Priprema:

U tavi zagrijati ulje i 1 žlicu maslaca. Kotlete začiniti soli i paprom te ih peći 3-4 minute s obje strane. Meso pomaknuti u jednu stranu tave te dodati ostatak maslaca i sitno sjeckani češnjak. Pržiti kratko (10-ak sekundi) samo da češnjak pusti svoje arome.

U zdjelici pomiješati sve sastojke za umak te ga dodati u tavu i kuhati ga do vrenja, dok ne posmeđi. Poslužiti kotlete uz pečeni krumpir i svježu salatu te ih dodatno posuti umakom i sjeckanim svježim peršinom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. travanj 2024 23:04