SJAJNA IDEJA

Za brzi ručak napravite ovaj zasitan tost s patlidžanom, tikvicama, jajima i heljdom

 Rocky89
Osim pobrojanih sastojaka, na tost možete dodati i ostatke od pečenja ili komadiće tune iz konzerve

Trebat će vam:

1 manji patlidžan
1 manja tikvica
1 luk
kruh
50 g maslaca
100 g heljde
1 lovorov list
3 režnja češnjaka
2-4 jaja
maslinovo ulje
jabučni ocat
lisnata salata po želji
sol i papar

Priprema:

Patlidžan i tikvicu narežite na ploške, posolite i pustite da odstoje kako bi otpustile vodu. Za to vrijeme luk nasjeckajte na kolutiće. U staklenku stavite dvije žlice octa, malo vode, sol, papar u zrnu i prstohvat šećera. Ubacite luk i pustite da tako stoji dok pripremate ostatak namirnica. Heljdu skuhajte u vodi s lovorovim listom, soli i paprom. Nakon 20 minuta, papirnatim ručnicima obrišite tikvicu i patlidžan, rasporedite ih na papir za pečenje, poprskajte uljem, dodajte češnjak i ubacite sve zajedno u pećnicu. Pecite 20 minuta. Kruh premažite maslacem i zapecite ga s obje strane na tavi. Jaja skuhajte tako da ostanu mekana u sredini. Na tostirani kruh stavite pečene patlidžane i tikvice, dodajte luk i heljdu. Dodajte i lisnatu salatu po želji i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. travanj 2024 03:31