DOBRA IDEJA

Za brzi ručak usred tjedna skuhajte kremasti ječam s porilukom i graškom

 Deposit Photos/
Umjesto riže, na ovaj način pripremite ječam, a dodati mu možete i ostatke od pečenja od prethodnog dana

Trebat će vam:

1 šalica ječma

1 luk

2 režnja češnjaka

1 poriluk

1 manji komad celera

1 korijen peršina

1 šaka smrznutog graška

1 žličica timijana

1 žlica maslaca

temeljac

sol i papar

Priprema:

Ječam stavite u vodu i pustite da stoji nekoliko sati ili preko noći. Na maslinovu ulju pirjajte sitno sjeckani luk, dodajte protisnuti češnjak, a zatim dodajte i sitno sjeckani poriluk, celer i korijen peršina. Pirjajte 5 minuta pa dodajte ječam. Začinite soli i paprom i dodajte malo temeljca, toliko da prekrije sastojke, kuhajte polagano uz neprestano miješanje. Dodajte timijan. Pred kraj kuhanja ubacite grašak. Na kraju umiješajte maslac. Po želji dodajte i ostatke pečenja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
24. travanj 2024 07:41