Varivo od piletine, batata i kikirikija
Trebat će vam:
400 g pilećih prsa ili zabataka (narezanih na komade)
1 veći batat (narezan na kocke)
1 manji luk (sitno nasjeckan)
2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)
1 žlica ulja
1 žličica mljevene paprike (slatke ili dimljene)
1/2 žličice čilija u prahu (po želji)
400 g sjeckanih rajčica (iz konzerve)
700 ml pileće juhe
3 žlice glatkog maslaca od kikirikija
sol i papar po ukusu
svježi korijander ili peršin za posipanje
Priprema:
U loncu zagrijte ulje i dodajte luk. Pirjajte dok ne omekša, zatim dodajte češnjak i piletinu te kratko pržite dok meso ne porumeni. Dodajte papriku, čili, rajčice i batat, pa sve promiješajte. Ulijte juhu i pustite da zakuha. Smanjite vatru i kuhajte 20 - 25 minuta, dok batat ne omekša. Umiješajte maslac od kikirikija i kuhajte još 5 minuta, dok se sve ne poveže u gusti, kremasti umak. Posolite i popaprite po ukusu. Poslužite toplo, posuto svježim korijanderom ili peršinom, odlično ide uz rižu ili topli kruh.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....