TAKO UKUSNO

Za dane kad vam treba nešto egzotično, ali na žlicu, posegnite za piletinom, batatom i kikirikijem

Lagano slatko, blago pikantno i kremasto, danas radimo varivo koje je sve samo ne dosadno

Varivo od piletine, batata i kikirikija

Trebat će vam:

400 g pilećih prsa ili zabataka (narezanih na komade)

1 veći batat (narezan na kocke)

1 manji luk (sitno nasjeckan)

2 češnja češnjaka (sitno nasjeckana)

1 žlica ulja

1 žličica mljevene paprike (slatke ili dimljene)

1/2 žličice čilija u prahu (po želji)

400 g sjeckanih rajčica (iz konzerve)

700 ml pileće juhe

3 žlice glatkog maslaca od kikirikija

sol i papar po ukusu

svježi korijander ili peršin za posipanje

Priprema:

U loncu zagrijte ulje i dodajte luk. Pirjajte dok ne omekša, zatim dodajte češnjak i piletinu te kratko pržite dok meso ne porumeni. Dodajte papriku, čili, rajčice i batat, pa sve promiješajte. Ulijte juhu i pustite da zakuha. Smanjite vatru i kuhajte 20 - 25 minuta, dok batat ne omekša. Umiješajte maslac od kikirikija i kuhajte još 5 minuta, dok se sve ne poveže u gusti, kremasti umak. Posolite i popaprite po ukusu. Poslužite toplo, posuto svježim korijanderom ili peršinom, odlično ide uz rižu ili topli kruh.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
27. studeni 2025 09:17