DOBAR DORUČAK

Za dobar francuski omlet trebat će vam samo tri sastojka, na ovaj način ispast će kremast i pjenast

 Berislava Picek/Cropix
Napravite klasičan francuski omlet od jaja i soli, a zatim ga dodatno začinite svježim začinskim biljem kao što su peršin i vlasac

Trebat će vam:

3 jaja

prstohvat soli

50 g maslaca

svježi začini (peršin, vlasac)

Priprema:

Na tavu stavite maslac i samo ga kratko otopite, ne smije potamnjeti. Ulijte umućena jaja s dodatkom soli. Pravilno ih rasporedite po cijeloj tavi. Silikonskom lopaticom lagano miješajte da se cijela površina sjedini. Dodajte svježe narezane začine. Lopaticom odvojite rubove omleta i krenite rolati. Omlet mora biti svijetle boje, kremast i pjenast.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
09. travanj 2024 15:13