BRZO GOTOVO

Za dobar ručak treba vam konzerva tune, vezica mladog luka, limun i 30 minuta za pripremu

 Deposit Photo/
Zaboravite na umak od rajčice i tjesteninu s tunom napravite na ovaj, još jednostavniji način

Trebat će vam:

2 konzerve tune

1 vezica mladog luka

1 žličica kapara

300-400 g tjestenine

1 limun

maslinovo ulje

sol i papar

Priprema:

Najprije nasjeckajte sav mladi luk na sitno. Manji dio, oko 2-3 žlice, odvojite za poslije, a ostatak kratko pirjajte na dobro zagrijanom maslinovu ulju. Za to vrijeme neka vam se grije i posoljena voda za tjesteninu. Luku dodajte ocijeđenu tunu, kratko pirjajte i dodajte kapare i sok pola limuna. Dodati možete i limunovu koricu. Začinite soli i paprom te dodajte začinsko bilje po želji. Kad je tjestenina kuhana, prebacite je u tavu s tunom, dodajte malo vode od kuhanja, dobro promiješajte i na kraju dodajte još malo maslinova ulja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. travanj 2024 21:30