Kada vam se jede sendvič, ali želite se odmaknuti od klasike, napravite ovaj s jajima i jednostavnom, sezonskom salatom po receptu Tihomira Krkleca Afrike. Kada ga je pripremao, Afrika nam je prepričao zgodu iz nabavke na zagrebačkoj tržnici Dolac. Naime, za vrećicu najbolje salate nakratko je zamijenio svoju omiljenu kumicu i doživio kako je to ‘biti s druge strane pulta‘.
Također, Afrika nam je savjetovao da, kada radite ovu salatu, koristite ono što pronađete na tržnici. To mogu biti špinat, zelena salata, regica, maslačak, može biti i šaka matovilca, rukole... Sve zajedno pomiješajte s umakom, poslužite uz sendvič s kremastom sredinom od jaja i uživajte u doručku, ručku ili večer, jer ovaj sendvič zbilja može biti sve to.
TAMAGO SANDO S COLESLAWOM S DOLCA
Trebat će vam:
2 mlada luka
4 rotkvice
1 mala korabica
7 malih ili 1 velika mrkva
2 šake miks salate (što nađete na tržnici, mladi špinat, zelena salata, regica, maslačak...)
6 jaja
8 žlica majoneze
pola žlice wasabi paste ili malo hrena
Priprema:
Najprije napravite salatu tako da povrće nasjeckate na štapiće, a salatu usitnite. Posolite i pustite da stoji kako bi otpustilo vodu. Jaja kuhajte 12 minuta ili ovisno o veličini, moraju biti tvrdo kuhana. Izvadite žumanjke, pomiješajte ih s dijelom majoneze, a možete dodati i malo čilija. Dodajte bjelanjke nasjeckane na kockice. Lagano promiješajte, nježno kako bi smjesa ostala prozračna. Kruh tostirajte i napunite ga smjesom od jaja. Salati dodajte ostatak majoneze, malo wasabija ili hrena. Sendvič poslužite uz coleslaw s Dolca. Ako želite napraviti majonezu sličnu Kewpieju, izmiksajte tri žumanjka, jednu žlicu rižina ili jabučnog octa, jednu žlicu limunova soka, pola žličice soli, pola žličice šećera, pola žličice MSG-a te polako dodajte 200 ml ulja dok ne dobijete kremastu smjesu.
Za sudjelovanje u komentarima je potrebna prijava, odnosno registracija ako još nemaš korisnički profil....