NA ŽLICU

Za dobru juhu od graška trebat će vam svega nekoliko sastojaka i 30 minuta vremena

 Brent Hofacker/
Na kraju možete dodati i malo kiselog vrhnja, no ako izbjegavate mliječne proizvode, ovaj korak vrlo lako možete preskočiti

Trebat će vam:

1 luk

2 režnja češnjaka

300 g graška

500 ml temeljca

1 šaka svježeg začinskog bilja (peršin, menta, vlasac...)

2 žlice kiselog vrhnja

Sol i papar

Maslinovo ulje

Priprema:


Na malo maslinova ulja najprije pirjajte luk. Dodajte sitno sjeckani češnjak i grašak i kratko pirjajte. Zatim dodajte sol i papar, ubacite i šaku začina poput peršina i mente, dodajte temeljac pa kuhajte dok grašak ne omekša. Kada je gotovo, prebacite u blender, dodajte žlicu ili dvije kiselog vrhnja i poslužite toplo.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
06. ožujak 2024 09:15