DOBRO JUTRO!

Za doručak pripremite ovu sjajnu rižu na mlijeku s kruškama, lješnjacima i cimetom

 Berislava Picek/Cropix
Naša Nastasja ovog nam puta donosi recept za mirisni jesenski doručak kojem ćete se poželjeti vratiti
Naša Nastasja ovog nam puta donosi recept za mirisni jesenski doručak kojem ćete se poželjeti vratiti

Trebat će vam:

130 g arborio riže
oko 600 ml kravljeg mlijeka
1/2 žličice cimeta u prahu
na vrh žličice vanilije u prahu
2 žlice cvjetnog meda
2 zrele kruške
2 žlice paste od lješnjaka
malo tostiranih lješnjaka za posipanje

Priprema:

U lončić stavite rižu, mlijeko, cimet, vaniliju i med pa zakuhajte lagano miješajući dok riža ne upije svu tekućinu. Na pola kuhanja riže dodajte jednu krušku narezanu na kockice, pa nastavite kuhati. Skuhanu rižu na mlijeku prebacite u staklenke, ohladite i stavite u frižider. Servirajte s narezanom svježom kruškom, prelijte s malo paste od lješnjaka pa sve skupa posipajte s tostiranim lješnjacima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
05. prosinac 2025 12:51