BRZI RUČAK

Za hrskave rolice s piletinom i tortiljama trebat će vam samo dva sastojka, začini i malo mašte

 Stefan Tomic
Hrskave rolice poslužite uz umak od grčkog jogurta ili omiljeni čili umak
Hrskave rolice poslužite uz umak od grčkog jogurta ili omiljeni čili umak

Trebat će vam:

15-20 manjih tortilja
1 komad pilećih prsa
1 žličica kumina
1 žličica čilija u prahu
sol, papar
ulje
200 ml grčkog jogurta
2 žlice sjeckanog vlasca
1 režanj češnjaka

Priprema:

Piletinu nasjeckajte na prutiće, začinite je kuminom, soli, paprom i čili papričicom pa je ispecite na tavi. Pileće prutiće umotajte u tortilje, tako da dobijete tanke smotuljke. Pržite ih u ulju ili pecite u pećnici premazane maslinovim uljem na 200 stupnjeva oko 30 minuta ili dok ne poprime zlatnu boju. Za to vrijeme napravite umak od grčkog jogurta, protisnutog češnjaka, vlasca, soli i papra. Poslužite još tople i hrskave tortilje s piletinom uz dobro ohlađeni umak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
25. studeni 2025 04:06